Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanţa a aplicat amenzi de aproape 190.000 de lei. 129 de angajatori verificaţi

ro

15 Dec, 2016 11:20 1553 Marime text
Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2016, aprobat de Inspectorul General de Stat, în perioada aprilie - noiembrie 2016 s-a desfășurat Campania naţională de combatere a riscurilor de căderi de la înălţime şi surpări de maluri pe şantierele fixe şi mobile, în domeniul construcţiilor.

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanta s-au desfasurat actiuni de control în baza tematicilor de control în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, transmise și aprobate de Inspecţia Muncii.

Au fost verificati 129 de angajatori cu un numar total de 2.465 de lucratori. Au fost constatate 338 de deficiente pentru care s-au aplicat sanctiuni contraventionale. S-au aplicat 48 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 189.000 lei si 290 de avertismente.

Cele mai frecvente deficienţe au fost: gestionarea necorespunzatoare de catre angajatori a modului de acordare a echipamentul individual de protectie si/sau utilizarea necorespunzătoare a acestuia de catre lucratori; instruirea necorespunzatoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; nerespectarea periodicității privind examinarea medicala a lucratorilor; utilizare unor echipamente de muncă necorespunzătoare, pentru a împiedica căderile de la înălţime; nu se asigura instruirea adecvata a personalului stabilit de catre angajator pentru acordarea primului ajutor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii