Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea îşi expune tehnica de intervenţie în Constanţa, Cernavodă şi Chirnogeni

ro

27 Feb, 2015 09:06 940 Marime text
Cu ocazia aniversării a 82 ani de atestare documentară a Protecţiei Civile în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa organizează, mâine, începând cu ora 11:00, în parcarea complexului comercial situat în vecinătatea Parcului Tăbăcărie, o expoziţie de tehnică de intervenţie a inspectoratului. Activităţi similare se vor desfăşura în Piaţa Centrală a oraşului Cernavodă şi în centrul localităţii Chirnogeni.

Aceste expoziţii cu tehnică de intervenţie au ca scop familiarizarea cetăţenilor cu activitatea desfăşurată de cadrele ISU „Dobrogea”.

Anual, la 28 februarie, ISU Dobrogea rememorează momentului istoric când, prin „Înalt Decret Regal nr.468” Regele Carol al Il-lea aprobă „Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene”, care consfinţeşte reînfiinţarea Apărării Pasive din România şi constituirea primelor structuri de protecţie civilă.

Acest moment este un prilej de retrospectivă a activităţilor desfăşurate de-a lungul timpului, în misiunile de salvare a cetăţenilor ameninţaţi de conflagraţii militare, calamităţi naturale şi alte catastrofe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii