Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Dobrogea Activitatea Inspecţiei de Prevenire pe luna ianuarie în cifre

ro

09 Feb, 2015 13:58 1099 Marime text
În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii ianuarie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat şi desfăşurat 81 acţiuni de control la operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi unităţile sanitare.

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost constatate 362 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 41 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 322 sancţiuni, cuprinzând 234 avertismente şi 88 amenzi, în cuantum de 69.722 lei.

Principalele nereguli au constat în: mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru unele clădiri, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor etc.

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 78 exerciţii de alarmare, respectiv 95 instruiri cu personalul ce au atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici şi instituţii.

Totodată, structurile de intervenţie au efectuat un număr de nouă recunoaşteri în teren la obiectivele din zona de competenţă a inspectoratului.
Un rol important în prima lună a acestui an, l-au avut şi acţiunile de informare preventivă din cadrul Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur” şi R.I.S.C. „Siguranţa nu este un joc de noroc!”, activităţi ce vor continua şi în următoarele luni.

Obiectivul Campaniei „Nu tremur la cutremur” îl constituie conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur, iar Campania „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” vizează reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

În scopul materializării obiectivelor celor două campanii, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici şi instituţii, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor, precum şi lecţii deschise în unităţile de învăţământ, prin intermediul cărora cadrele didactice şi elevii au fost familiarizaţi atât cu măsurile şi regulile de comportare în situaţii de urgenţă, cât şi cu importanţa asumării responsabilităţii de către fiecare cetăţean cu privire la rolul pe care îl joacă în protejarea propriei persoane, a celor dragi şi a comunităţii în ansamblul ei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii