Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Constanța Atenţie la coşurile de fum!

ro

18 Jan, 2015 17:09 1464 Marime text
 
ISU Constanţa aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, burlanele şi coşurile de fum sunt generatoare de incendii cu pondere însemnată în această perioadă a anului.

Cauzele producerii unor astfel de evenimente sunt legate, de cele mai multe ori, de necurăţarea periodică a funinginei depuse, neîntreţinerea coşurilor de fum în urma utilizării lor îndelungate, neizolarea acestora faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori etc.) sau neasigurarea etanşietăţii burlanelor şi respectiv coşurilor de fum.

Cetățenii trebuie să verifice periodic coşurile de fum şi în cazul în care constată prezenţa unor astfel de nereguli să procedeze la înlăturarea lor prin verificarea, repararea şi curăţarea de către persoane specializate şi autorizate.

Ieri, în jurul orei 18:00, o persoană a apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi a sesizat dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa despre producerea unui incendiu la un imobil din localitatea Topraisar.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje, dintre care două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, toate din cadrul Staţiei de Pompieri Tuzla.

La sosirea echipajelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta la acoperişul casei, cu posibilitate de extindere la vecinătăţi. S-a acţionat pentru limiterea propagării focului şi lichidarea incendiului, limitând considerabil pagubele materiale. În urma incendiului a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 50 mp.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, prima intervenţie a fost asigurată de către reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Topraisar împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale şi Locale.

Unul dintre proprietarii locuinţei a suferit un atac de panică, dar i-au fost acordate îngrijiri medicale de către paramedicii SMURD.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de la coşul de fum neprotejat termic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii