Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israelieni condamnați pentru atac informatic asupra sistemului bancar românesc

ro

27 Oct, 2016 17:18 1809 Marime text
În cursul zilei de astăzi, israelienii Iahr Giora și Azouri Oren Avraham au fost condamnați definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție la 9 ani și 8 luni închisoare, respectiv 9 ani.

Decizia a fost luată într-un dosar în care cei doi au fost acuzați de tentativă de spionaj și activități pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar național.

În același dosar, George Tohăneanu, complicele israelienilor, a primit 9 luni închisoare cu suspendare, fiind obligat să efectueze și 120 de zile muncă în folosul comunității, notează Agerpres.

Amintim că cei doi israelieni au fost trimiși în judecată în iulie 2015 de procurorii DIICOT, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la tentativă de interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice, complicitate la transferul neautorizat de date informatice, complicitate la tentativa de săvârșire a infracțiunii de spălare de bani și complicitate la tentativa de spionaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii