Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISIS, monitorizat şi în România

ro

08 Mar, 2015 16:39 1218 Marime text
Potrivit raportului anual al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în anul 2014, activitatea Serviciului de prevenire şi combatere a infracţiunilor de terorism şi a celor contra siguranţei statului din cadrul DIICOT s-a înscris în aceleaşi coordonate statistice ale anilor precedenţi, fără înregistrarea vreunor fluctuații importante în activitatea investigativă având ca obiect infracţiuni de terorism prevăzute în Legea nr. 535/2004, notează evz.ro.
 
Astfel, procurorii arată că în colaborare cu Serviciul Român de Informații au fost evaluate periodic vulnerabilitățile generate de înființarea Statului Islamic (cunoscut și sub denumirile de Statul Islamic din Irak și Levant, Statul Islamic din Siria și Levant, abreviat: SI, ISIL și ISIS) prin impunerea sharia (legislație islamică inspirată din scrierile Coranului și sunna, tradiție inspirată din poveștile de viață ale profetului Mohamed) în teritoriile ocupate sau vizate de campania militară agresivă a ISIL, inclusiv în ceea ce privește modul în care evoluțiile din zonă afectează criza siriană și poate conduce la contaminarea continentului european prin apariția și dezvoltarea fenomenului ”forint fighters” (luptători străini). 
 
Totodată, în anul 2014, DIICOT a soluţionat în materia infracțiunilor de terorism prevăzute de Legea nr. 535/2004, un număr de 31 cauze dintr-un total de 52, ceea ce raportat la cele 20 de dosare soluționate în cursul anului 2013, reprezintă o creștere cu 55 %, mai motează sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii