Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISIS a decapitat unul din ostaticii japonezi

ro

24 Jan, 2015 17:30 1254 Marime text
Guvernul de la Tokyo a indicat ieri că nu a primit ''niciun mesaj'' din partea grupării Statului Islamic (SI), care a amenințat că va executa doi cetățeni japonezi despre care afirmă că-i ține ostatici, relatează AFP și Reuters.
 
''Niciun mesaj'' nu a fost primit de când ultimatumul de 72 de ore, lansat de către Statul Islamic a expirat, vineri, la 14.50 la Tokyo (5.50 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, într-o conferință de presă.
 
Reuters amintește că, într-o înregistrare video difuzată marți, SI a amenințat că-i va executa pe Kenji Goto și Haruna Yukawa, dacă guvernul japonez nu va plăti o răscumpărare de 200 milioane de dolari în decurs de 72 de ore.
 
Acum, se pare că, după ce nu a primit cei 200 de milioane de dolari, SI a executat un ostatic, iar pentru a nu-l omorî și pe al doilea, cere în schimb eliberarea unei luptătoare jihadiste arestată în Japonia.

Update

Kenji Goto atribuie premierului Shinzo Abe responsabilitatea pentru moartea lui Yukawa, deoarece acesta nu a plătit răscumpărarea de 200 de milioane de dolari. Ostaticul rămas în viaţă susţine că grupul terorist nu mai vrea nicio răscumpărare, cerând însă eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, acuzată că, în calitatea de membră a organizaţiei Al-Qaida în Irak, a încercat să se arunce în aer într-un hotel din Iordania în anul 2005.
 
"Este foarte simplu. Eliberaţi-o pe Sajida şi voi fi eliberat", afirmă ostaticul Kenji Goto.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii