Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irlanda vrea să deschidă camere de consum de droguri

ro

03 Nov, 2015 07:54 1381 Marime text
Guvernul irlandez intenționează să deschidă camere de consum de droguri sub supraveghere medicală, un punct de cotitură în abordarea problemei drogurilor de către această țară. „Executivul irlandez vrea să adopte o lege în acest sens în primul trimestru al anului viitor. Aceasta va oferi un cadru sigur pentru injecțiile de heroină și va limita riscul de a contracta SIDA și hepatita C”, a declarat pentru AFP ministrul Culturii și Egalității Aodhan O Riordain.
Prima cameră de consum de droguri ("sală de shoot") ar urma să se deschidă la Dublin anul viitor, potrivit Agerpres.  Ministrul spune că "oamenii vor veni cu propriul material și vor beneficia de un spațiu sub supraveghere medicală". Cu toate astea, prima "sală de shoot" din lume a fost deschisă la Berna, Elveția, în iunie 1986. Au urmat altele în Europa (Germania, Olanda, Spania, Norvegia, Luxemburg, Danemarca și Grecia), precum și în Australia și Canada.
"Intenționez să inițiez o dezbatere națională pentru a merge spre modelul portughez de dezincriminare a consumului de droguri", a adăugat ministrul irlandez, care vrea să se treacă de la o abordare ''morală" la una "realistă" a problemei.
Portugalia a dezincriminat în 2001 cumpărarea, deținerea și utilizarea tuturor stupefiantelor. În Irlanda, problema dezincriminării este puțin probabil să fie abordată înainte de alegerile generale din aprilie 2016, notează France Presse.



Sursa foto: sibiu100.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii