Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie premiază câștigătorii concursului „Alege școala”, faza pe protoierii

ro

20 Jun, 2012 22:44 988 Marime text

Vineri, de la ora 12.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, Înaltpreasfințitul Teodosie îi va premia pe elevii participanți la concursul „Școala mea", din cadrul Proiectului Național „Alege școala", faza a II-a, pe Protoierii. În urma concursului s-au calificat 54 de elevi care vor participa la etapa a III-a, faza pe eparhie.

„Alege școala" este un Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, ce se desfășoară pe o durată de 35 de luni în majoritatea centrelor eparhiale din țară.

Are ca obiectiv principal prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative tip „şcoala de duminică", necesare asigurării educaţiei de bază şi a motivaţiei pentru educaţie a copiilor din mediul rural şi urban, cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Concret, proiectul constă în sesiuni de informare și 154 de seminarii de informare pentru 2.000 de preoţi şi profesori de religie (aproximativ 250 de persoane din fiecare zonă); un seminar de formare durează două zile: prima zi - pregătire teoretică, a doua zi - aplicații practice.

De asemenea, au fost susținute cateheze pentru 18.000 de copii cu vârste între 6 şi 17 ani (9 copii din fiecare parohie, aproximativ 2250 de copii din fiecare zonă); catehezele sunt pe teme de educație creștină, după Programul „Hristos împărtășit copiilor", corelate cu realitățile mediului din care provin copiii. S-a organizat și un Concurs național de Creație pentru copiii participanți la cateheze.

6000 de copii (3 copii din fiecare parohie, aproximativ 750 de copii din fiecare zonă) au beneficiat de 144 de tabere de creație.

Lista completă a premianților poate fi vizualizată pe siteul arhiepiscopiei www.arhiepiscopiatomisului.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii