Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie a ajuns la DNA! El va fi audiat de procurorii anticorupție

ro

12 Jul, 2016 11:12 3618 Marime text
IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, a fost chemat în această dimineață la DNA pentru a fi audiat în dosarul cărților scrise în penitenciar. Înaltul prelat a girat, alături de IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, cărțile scrise de Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua București, condamnat de două ori, la câte trei ani de închisoare. Este vorba despre cărțile "Iubirea milostivă şi mântuitoare" şi "Muntele Atos, patria ortodoxiei" care au primit recomandări de la cei doi înalți prelați.

De altfel, Ministerul Justiției anunțase că, în urmă cu ceva timp, că doi înalți prelați, IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, sunt cei care au girat cărțile scrise de Gigi Becali.
 
Există informații potrivit cărora imediat după publicarea listelor cu profesorii universitari care au girat “lucrările științifice” ale pușcăriașilor, în Arhiepiscopia Tomisului a început să circule zvonul că George Becali ar fi dat 30.000 de euro pentru ca IPS Teodosie să-i facă recomandarea atât pentru carte, cât și pentru deplasarea de la penitenciarul Poarta Albă la Catedrala din Constanța, cu o mașină a Arhiepiscopiei (această cerere a fost respinsă de Judecătoria Medgidia). 

Latifundiarul Becali a fost eliberat condiționat, după ce a executat mai puțin de doi ani de închisoare, tocmai fiindcă a fost un scriitor prolific în spatele gratiilor. Conform legii, se consideră 30 de zile executate din pedeapsa cu închisoarea, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate.

În 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.
 
Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • porcu 12 Jul, 2016 15:29 numai 30000 ? sunteti copii, pai atat este o hirotonie la tara. pentru beeecali mai puneti un 0