Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Iustinian Chira a fost operat de urgenţă

ro

02 Apr, 2014 13:21 2643 Marime text
Operația la care a fost supus ÎPS Iustinian Chira a fost încheiată cu succes de medicii băimăreni, Înaltul Prelat aflându-se în aceste momente la Secția terapie intensivă, unde va sta aproximativ o oră, după care va fi dus pe secție, în rezerva pe care o are alocată.

Medicii spun că operația la care a fost supus, deși a fost una destul de complicată, a fost finalizată cu succes.

Episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului, IPS Iustinian Chira, este operat azi de hernie la Spitalul Județean din Baia Mare. Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Județean Maramureș, Iustinian a fost internat de urgență marți pentru că acuza dureri abdominale. În urma investigațiilor făcute de medicii de la Spitalul Județean Maramureș s-a descoperit o hernie, iar miercuri Iustinian Chira a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Surse din cadrul Spitalului Județean Maramureș au declarat pentru VoceaTransilvaniei.ro că o asemnea operație durează maxim 40 de minute, iar medicii i-au făcut doar o anestezie parțială, neriscând o anestezie totală din cauza vârstei înaintate.

Înaltul prelat este internat într-o rezervă comună a spitalului, la secție de Chirurgie, dar accesul la acel salon a fost restricționat tocmai din cauza statutului pe care îl are IPS Iustinian Chira.

Iustinian Chira este episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramureșului și Sătmarului din noimebrie 1990 , iar în 28 mai  va împlini vârsta de 93 de ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii