Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Cristoiu Nu Victor Ponta aduce voturile pentru PSD, ci maşinăria baronilor locali

ro

24 Aug, 2014 23:49 1730 Marime text
La conferința de presă ținută la Tulcea, după întâlnirea cu baronii locali, Victor Ponta a anunțat că nu va participa la confruntările dinaintea primului tur al prezidențialelor, scrie Ion Cristoiu. Dacă așa se va întîmpla, va fi vorba de o premieră postdecembristă. Nici Ion Iliescu, în campania pentru scrutinul din 20 mai 1990, cînd victoria îi era sigură, singurul lucru despre care mai existau dileme fiind scorul, n-a refuzat să participe la dezbaterile dinaintea primului tur, mai adaugă scriitorul.
 
Asta deoarece prezența unui candidat la confruntările dinaintea scrutinului, indiferent de scorul profețit de sondaje, e o chestiune de respect față de alegători, față de români, în general. Confruntările dinaintea primului tur nu sunt un soi de întrecere cu mașinuțele, așa cum crede golănașul Victor Ponta, ci o succesiune de dezbateri vii, controversate, asupra marilor probleme ale României, spune editorialistul.
 
De ce evită însă Victor Ponta confruntările dinainte primului tur? Ne dă un răspuns chiar el, Victor Ponta: „Repet ceea ce am spus: PSD, PC, UNPR mă vor sprijini cu 40% din voturi. Restul, dacă le primesc sau nu, depinde de mine şi nu pot să le reproşez lor, dacă cumva nu voi reuşi acest lucru.” Așadar, în înțelegerea lui Victor Ponta nu el, candidatul, aduce voturi, ci mașinăria baronilor locali, mai crede Ion Cristoiu.
 
Sursa: evz.ro
Sursa foto: timesnewroman.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii