Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis vrea mai mult sprijin de la NATO

ro

26 Feb, 2015 12:02 1522 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Germania, a acordat un interviu pentru postul public de radio ARD, în care critică atitudinea prietenoasă a premierului maghiar Viktor Orban faţă de Rusia, informează România TV. În plus, în contextul conflictului din Ucraina, Iohannis cere o prezenţă mai puternică a NATO în România.

„Ce face vecinul din Ungaria în relaţia cu Rusia, dar şi cu partenerii europeni ar fi puţin deplasat", a spus Iohannis, citat de România TV. Viktor Orban este subiect de critică în Europa din cauza înclinaţiei pro-ruse a administraţiei sale.

Pe de altă parte, Iohannis a pledat pentru unitatea statelor europene în politica faţă de Rusia şi promite că, în caz de nevoie, România va susţine sancţiuni mai puternice împotriva Moscovei.

„România a sprijinit de la bun început sancţiunile împotriva Rusiei. Vom merge mai departe alături de partenerii noştri europeni", a declarat şeful statului român.

Romania nu este ameninţatp direct de Rusia, dar ţara se află într-o pozitie geografică „expusă". De aceea, Iohannis afirmă că îşi doreşte mai mult sprijin de la NATO, cum ar fi prin găzduirea unui centru de comandă de divizie.

Iohannis a comentat şi aderarea României la spaţiul Shengen. „Cred că nu trebuie să construim o Europa a doua viteze, ci o Europa unită. Parte din acest concept este şi libertatea de mişcare a cetăţenilor, acolo unde sunt îndeplinite condiţiile. România îndeplineşte criteriile tehnice din 2011, aşa că a sosit momentul să abordam problema foarte concret", a spus Iohannis pentru ARD, citat de România TV.

„România e mult mai bună decât imaginea pe care o are. Dar că imaginea să se potrivească cu ceea ce e România de fapt, trebuie să ne străduim cu toţii mai mult", a mai spus preşedintele.


Sursa: România TV
Sursa foto: obiectiv.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii