Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis s-a pozat cu Obama. Și ne-a trimis fotografia s-o vedem

ro

01 Apr, 2016 05:05 1784 Marime text
”La Casa Albă, alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama”, așa apare pe pagina sa de facebook explicația la fotografia pe care a postat-o în urmă cu câteva minute.

Trebuie să reamintim că președintele României Klaus Iohannis, participă zilele acestea, la invitația președintelui SUA, Barack Obama, la Summitul dedicat prevenirii terorismului nuclear, care are loc la Washington.
Atentatele care au zguduit recent Europa pun în pericol nu doar securitatea fizică a cetățenilor noștri, ci sunt un atac împotriva valorilor și principiilor pe care le reprezentăm. România este un membru activ şi responsabil al grupului restrâns al statelor cu capacităţi nucleare relevante, iar prezența la acest Summit reprezintă o chestiune de prestigiu, de consecvenţă şi de influenţă. România va continua să participe activ la procesul de întărire a securității nucleare la nivel global.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat ieri Muzeul Memorial al Holocaustului, însă astăzi se va întâlni și cu comunitatea de români din Washington.

De asemenea, Iohannis a participat, aseară, la cina oferită de președintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea șefilor de delegații prezenți la Summitul securității nucleare. La cina oferită de Obama, Iohannis a stat între președinții Poloniei și Ucrainei.
 
Iohannis va participa astăzi la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru și la discuția pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear - furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali și utilizarea parțială a acestuia. La finalul summitului, președintele Iohannis va susține o declarație de presă.

Președintele Iohannis își va încheia mâine vizita în SUA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii