Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis, Merkel, Juncker, Tusk, Cameron, Rajoy, Porosenko, Renzi participă la „marșul solidarității” de la Paris

ro

10 Jan, 2015 16:14 1537 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis va participa, mâine, la „marșul solidarității" care va fi organizat la Paris, în memoria victimelor recentelor atentate care au avut loc în capitala Franței, a anunțat Administrația Prezidențială, relatează incont.ro.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, și cel spaniol, Mariano Rajoy și-au anunțat și ei participarea.

„Președintele Donald Tusk a discutat la telefon cu șeful statului francez, François Hollande, și va participa la marșul organizat duminica la Paris", a declarat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al Consiliului European.

„Voi fi la Paris duminică pentru a susține poporul francez. Spania este alături de Franța în lupta contra terorismului și pentru libertate", a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei.

Și premierul britanic, David Cameron, a declarat: „Am acceptat invitația președintelui Hollande de a participa la marșul pentru unitate organizat duminică la Paris pentru a celebra valorile promovate de Charlie Hebdo", a declarat Cameron, citat de incont.ro.

La marș va participa și premierul Italiei, Matteo Renzi. La rândul său, președintele ucrainean, Petro Porosenko, a anunțat vineri seară că va participa la marșul de la Paris.  „Duminică voi fi la Paris pentru a participa la marșul pentru unitate cu poporul francez și președintele (François) Hollande", a scris Porosenko pe Twitter.  „Vom spune nu terorismului și dă libertății și democrației", a adaugat el.

Potrivit incont.ro, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cancelarul german, Angela Merkel, vor fi la randul lor prezenți la marșul de la Paris. 

Sursa: incont.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii