Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis prezidează şedinţa de Guvern Am avut o discuţie cu premierul; sunt foarte mulţumit de cum vă faceţi datoria

ro

18 Jan, 2017 10:20 1762 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a avut, înaintea şedinţei de Guvern, o discuţie "foarte aplicată" cu premierul Sorin Grindeanu, şeful statului transmiţându-le membrilor Executivului că e foarte mulţumit de felul în care îşi fac datoria.

Preşedintele Klaus Iohannis a venit la Palatul Victoria pentru a prezida şedinţa de Guvern.

"Am decis în această dimineaţă să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuţie foarte aplicată, serioasă, cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip să prezidez această şedinţă", a spus Iohannis.

„E o premiera astăzi, particip prima dataă la o şedinţă de guvern. Am avut o discuţie consensuală cu premierul, după care premierul m-a invitat să prezideze aceasta şedinţă de guvern. Sunt foarte mulţumit de felul in care vă faceţi cu toţii datoria. E o placere şi o onoare să fiu aici cu dvs. În ce priveşte discuţia cu premierul, îl las pe dl premier sa detalieze, după care vom trece la fapte, la ordinea de zi a şedinţei“, a mai spus preşedintele.

„Sunt doi elefanţi în cameră şi nimeni nu vorbşte despre ei: Ordonanţă de graţiere şi cea de modificare a codurilor penale. Evident că şi despre ele am discutat cu premierul de dimineaţă. El mi-a spus că nu va fi pusă pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni. Subliniez şi sper să fiu în asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste cghestiuni să nu fie băgate peste noapte în nici o şedinţă de guvern“, a mai declarat Iohannis.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul vehiculării unor informaţii cu privire la posibilitatea ca azi Guvernul să adopte o lege a graţierii prin ordonanţă de urgenţă, pe motiv că închisorile sunt supraîncărcate.
Legea amnistiei, care, pe lângă eliberare, ar mai şi albi cazierele condamnaţilor, va fi iniţiată în primăvară, de Parlament.


Sutsa foto: Secunda TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii