Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis - În ultimii ani, justiția din România a devenit tot mai independentă

ro

28 Sep, 2016 22:11 1176 Marime text
Astăzi, Klaus Iohannis a spus, la Kiel, că în ultimii ani justiția din România a devenit tot mai matură și mai independentă.

„România se află într-un proces de transformare profundă, în ultimii ani justiția românească devenind tot mai matură și mai independentă", a afirmat Iohannis, cu ocazia primirii premiului „Hermann Ehlers” 2016, despre care a afirmat că îl onorează.

„Ca președinte, mi-am asumat foarte ferm întărirea statului de drept și consolidarea mecanismelor democratice, pentru ca România să fie un stat în care cetățenii se simt apărați în fata abuzurilor, în care partenerii europeni sau internaționali văd un interlocutor previzibil și de încredere. (...) Consider că președintele trebuie să fie nu doar garantul, ci și cel dintâi promotor al statului de drept. Mă bucur să constat, la aproape doi ani de la acel moment, că s-au făcut progrese semnificative. Instituțiile cu atribuții în domeniu duc o luptă decisă și consecventă împotriva corupției, care este principalul dușman al competiției libere, generând demobilizarea adevăraților profesioniști, împiedicând investițiile străine, dezvoltarea civică, inițiativa și inovația”, a spus şeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că românii doresc o politică „mai curată și făcută cu integritate, fapt dovedit de sprijinul public foarte ridicat pentru efortul instituțiilor implicate”.

Președintele Klaus Iohannis a primit premiul „Hermann Ehlers” pentru anul 2016 din partea fundației omonime, la Kiel, Germania, la sediul Parlamentului din landul Schleswig-Holstein.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii