Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis discută cu societatea civilă, la Cotroceni

ro

06 Nov, 2015 14:03 1822 Marime text
Cele cinci organizaţii neguvernamentale care i-au transmis ieri o scrisoare deschisă preşedintelui Iohannis, jurnalistul Liviu Mihaiu, dar şi Claudia Postelnicescu, reprezentantă a mişcării Iniţiativa România, vor merge la consultările de la Cotroceni cu societatea civilă, potrivit Mediafax. Anunţul a fost făcut, pe Facebook, de Sorin Ioniţă. Este vorba despre ExpertForum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) şi Asociaţia Pro.
Cele cinci organizaţii cer desemnarea unui premier credibil, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi a şefilor de consilii judeţene prin vot direct, întărirea DNA, revocarea Avocatului Poporului şi dizolvarea comisiilor SRI şi SIE.
Şi realizatorul de radio şi televiziune Liviu Mihaiu a anunţat, pe contul său de Facebook, că a fost sunat de la Cotroceni de către consilierul Andrei Muraru, precizând că se va duce la consultările cu Iohannis pentru a-i reprezenta "pe cei care se simt nereprezentaţi", deoarece i-au cerut acest lucru mai mulţi oameni zilele trecute.
"Reprezint un mediu foarte ostracizat: societatea civilă organizată profesional şi presa. două domenii faţă de care Statul s-a comportat subversiv şi ostil, făcând tot posibilul să le ocupe. Reprezint mai degrabă Piaţa Universităţii 1990, loc în care am manifestat împotriva sistemului aşa cum fac cei de azi, copiii celor care au luptat la Revoluţie şi au fost alergaţi pe străzi la Mineriade", a scris Mihaiu.
Şi Nicuşor Dan a fost invitat de preşedinte la Cotroceni, pentru consultări. Cântăreţul Adrian Despot anunţă, pe pagina de sa Facebook, că a fost invitat la Cotroceni, pentru consultările dintre preşedinte şi societatea civilă, în vederea desemnării unui premier.
"În continuare consider că nu sunt persoana potrivită însă, în spiritul respectului faţă de democraţie şi simbolurile acesteia, voi fi acolo", a scris Despot.





Sursa foto: marablogspot.com, agentia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii