Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis, despre mesajele ambasadorului Klemm „Nu sunt singurul care crede că trebuie oameni curaţi în politică“

ro

28 Oct, 2016 07:12 1142 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că mesajele de susţinere venite din partea ambasadorului Statelor Unite la București, Hans Klemm, i-au „confirmat" că nu este singurul care consideră că politica din România are nevoie de „oameni curați”, potrivit News.ro.

„Mi s-a confirmat că nu sunt singurul care crede că trebuie oameni curaţi în politică”, a precizat șeful statului, joi.

Precizarea președintelui vine după ce, miercuri, ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a declarat,  pentru News.ro, că susține mesajul președintelui Klaus Iohannis care a anunțat, la începutul lunii octombrie, că nu va nominaliza o persoană coruptă în funcția de premier, după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Îl felicit pe preşedintele Iohannis pentru sprijinul foarte puternic şi constant pentru lupta anticorupţie a României. Îl felicit şi pentru încurajarea alegătorilor şi a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru şi competent, fără probleme de corupţie", a precizat diplomatul american.

Întrebat despre mesajul șefului statului privind numirea unui premier care nu are probleme cu Justiția, Klemm a răspuns: „O voi spune simplu şi direct: susţin pe deplin mesajul".

În plus, oficialul Statelor Unite a precizat că se așteaptă ca noul Executiv și noul Parlament să fie „integre și competente” și i-a îndemnat pe alegători să voteze pentru candidați care să respecte aceste criterii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii