Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis, criticat pentru criza românului răpit în Burkina Faso

ro

19 May, 2015 09:21 2074 Marime text
Preşedintele Iohannis a fost criticat în repetate rânduri pentru lipsa de reacţie în cazul răpirii românului. Şeful statului spunea că a fost în contact permanent cu celula de criză a MAE, scrie B1 TV.

În 4 aprilie, atunci când românul a fost răpit, Klaus Iohannis se afla în concediu de odihnă iar prima sa reacție a fost atunci când s-a întors în țară. Iohannis spunea că a ținut legătura cu autoritățile și că situația este una bună.

Fostul președinte Traian Băsescu scria pe facebook că orice stat democratic ar trebui să trateze acest eveniment ca o agresiune teroristă și să pună în mișcare toate resursele  instituţiilor de securitate naţională pentru recuperarea cetăţeanului răpit.

Cu toate acestea fostul președinte spune ca resursele diplomatice nu sunt suficiente și că e nevoie ca președintele sau primul ministru să se afle "în capul mesei și să-și asume activitaţile în afara teritoriului naţional".

„În capul mesei, unde se fac analizele de două ori pe zi, trebuie să se afle ori preşedintele, ori primul ministru, adică cineva care să-şi asume activitaţile în afara teritoriului naţional cu atît mai mult cu cît, în Africa de Vest, cu siguranţă găsim resurse de cunoaştere", a scris Băsescu pe site-ul de socializare.

„Marele ghinion al lui Iulian Gherguţ este că ambii decidenţi sunt în vacanţă", concluzionează fostul președinte.


Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • florin 19 May, 2015 09:56 Din pacate acest presedinte se v-a dovedi a fi Constantinescu-2,infrant de oricine...