Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Avem nevoie de consens care să consolideze respectarea drepturilor sociale“

ro

01 Nov, 2016 17:56 1213 Marime text
Președintele Klaus Iohannis spune că este nevoie de consens și de o abordare pe termen lung pentru consolidarea respectării drepturilor sociale.

Șeful statului a transmis astăzi un mesaj în contextul Congresului Blocului Național Sindical, prezentat la reuniune de consilierul prezidențial Andrei Muraru.

„Cunoscând capacitatea formidabilă pe care o aveți de a lupta pentru a obține termeni și condiții mai bune pentru angajați, vă îndemn ca în procesul de negociere să cântăriți foarte bine pe cine aveți în față în această perioadă și să dovediți responsabilitate deplină. Avem nevoie de consens și de o abordare pe termen lung, care să consolideze respectarea drepturilor sociale. Știm cu toții că este necesară o mai mare stabilitate legislativă în ceea ce privește piața muncii, o legislație coerentă, care să asigure egalitatea de șanse, sprijinirea grupurilor dezavantajate și stimularea progresului individual", spune șeful statului în mesajul citat de Agerpres.

El subliniază că fără un astfel de dialog onest și responsabil este greu de crezut că problemele cu care se confruntă sectorul economic, administrația publică, sistemul sanitar sau cel de educație vor putea fi surmontate.

„Mă aștept însă de la toți actorii sociali la responsabilitate. Veți reuși să oferiți sentimentul fundamental al siguranței celor pe care îi reprezentați și să le îmbunătățiți considerabil viața doar dacă mobilizarea colectivă în perioadele de negociere pe probleme profesionale, economice și sociale nu se va face în detrimentul securității sociale a altora. Știți foarte bine că, de cele mai multe ori, cei care v-au dat cu o mână înainte de alegeri, v-au luat înapoi cu două, la puțină vreme după ce au venit la putere", adaugă șeful statului.

El felicită BNS la aniversarea unui sfert de secol de activitate și își exprimă speranța că promovarea și apărarea drepturilor lucrătorilor va fi și în următoarele decenii obiectivul principal al organizației.


Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii