Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis are programate consultări cu partidele în această seară

ro

08 Jun, 2015 08:32 1528 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis va avea, în această seară, consultări cu liderii formaţiunilor şi partidelor parlamentare cu privire la Strategia Naţională de Apărare. Consultările vor avea loc la ora 18:00, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a declarat săptămâna trecută că la aceste discuţii se va aborda şi subiectul Victor Ponta, în cazul căruia DNA a cerut Camerei Deputaţilor începerea urmăririi penale. În acest context, preşedintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Ponta şi nu se ştie deocamdată dacă acesta va da curs invitaţiei la Cotroceni.
În 9 februarie, Klaus Iohannis a anunţat în plenul Legislativului că în decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenţa Parlamentului Strategia Naţională de Apărare. În 17 februarie, şeful statului a iniţiat procesul de consultări interinstituţionale pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare, de care se ocupau fostul consilier prezidenţial George Scutaru şi consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atribuţiile au fost preluate de consilierul prezidenţial Ion Oprişor.
Pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului academic, ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Strategia Naţională de Apărare trebuie înaintată Parlamentului în termen de şase luni de la învestirea în funcţie a preşedintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii