Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis ACL va vota pentru ridicarea imunităţii foştilor miniştrii în dosarul Microsoft

ro

29 Sep, 2014 14:23 1181 Marime text
Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că parlamentarii ACL vor vota pentru ridicarea imunității foștilor miniștri implicați în dosarul privind presupuse fapte de corupție în cazul mai multor contracte referitoare la licențe IT de sute de milioane de euro.
 
"Noi vom vota clar pentru încuviințarea începerii demersului de verificare din partea procurorilor. Am spus acest lucru încă de la început când am devenit președintele PNL și le-am spus colegilor noi — trebuie să avem această putere să spunem 'da, dacă este o bănuială vă rugăm să verificați'", a spus Iohannis, la Adevărul Live, scrie Agerpres.

El a precizat că detaliile din acest dosar îi sunt cunoscute, dar că răspunsul său rămâne la fel de valabil indiferent cine ar fi în cauză, întrebat cu privire la faptul că între cei acuzați se numără și un membru PDL. Președintele PNL a arătat că nu are niciun motiv să creadă că DNA nu este echidistant politic.

Klaus Iohannis a subliniat și că este total împotriva amnistiei pentru fapte de corupție, punctând că aceasta "ar fi calea greșită spre o curățire a societății".

Direcția Națională Anticorupție a cerut săptămâna trecută ridicarea imunității pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foști miniștri.

Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul în vederea sesizării președintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaților și a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de nouă persoane, care în perioada în care se presupune că au săvârșit infracțiunile au îndeplinit funcția de ministru.

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii