Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a primit o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii

ro

08 Aug, 2016 21:14 1377 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a primit, la Palatul Cotroceni, o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii. Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, partea americană a exprimat apreciere față de lupta anticorupție din România.
 
„Discuțiile s-au concentrat asupra dimensiunii de securitate a Parteneriatului strategic dintre România și SUA, cu accent asupra cooperării militare și în domeniul schimbului de informații. Au fost discutate, de asemenea, contextul de securitate din regiunea Mării Negre și evoluțiile privind sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice. Interlocutorii au evidențiat nivelul excelent de cooperare politică și militară dintre România și SUA și interesul comun de aprofundare și extindere a Parteneriatului strategic, România fiind unul dintre cei mai de încredere, stabili și fermi aliați ai Statelor Unite, într-o regiune cu un grad ridicat de impredictibilitate", precizează Administrația Prezidențială.
 
Oficialii SUA au exprimat apreciere pentru „comunitatea de intelligence din România și pentru cooperarea excelentă între serviciile de informații ale celor două țări".
 
Președintele Iohannis a arătat că regiunea Mării Negre nu este doar o regiune de frontieră, ci are importanță strategică pentru România, SUA și pentru Alianță în ansamblul său. Șeful statului a amintit relevanța exercițiilor militare comune pentru creșterea prezenței militare americane în țara noastră și pentru îmbunătățirea interoperabilității.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii