Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cotroceni Iohannis a discutat cu șeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii

ro

23 Jun, 2015 19:44 1148 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Cotroceni, pe şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii, Alex Younger, discuţiile vizând componenta de securitate a parteneriatului strategic dintre cele două ţări şi situaţia de securitate regională. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile au vizat componenta de securitate a parteneriatului strategic dintre cele două ţări, ”fiind exprimată aprecierea deosebită pentru substanţa relaţiei de cooperare dintre comunitatea de informaţii din România şi cea din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”.
De asemenea, Iohannis şi şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii au discutat despre situaţia de securitate regională, ”fiind subliniat interesul deosebit pe care ambele ţări îl acordă stabilităţii regiunii Mării Negre, precum şi buna cooperare dintre serviciile de informaţii române şi britanice în combaterea terorismului, ameninţărilor transfrontaliere şi provocărilor specifice războiului hibrid”.
Alex Younger, fost militar, a fost instalat la conducerea Serviciului de Informaţii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - MI6 în noiembrie 2014. Younger, în vârstă de 51 de ani, a intrat în serviciul de informaţii externe al Majestăţii Sale în 1991. Younger a preluat conducerea MI6 de la John Sawers, fost diplomat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii