Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inventatorul „reluărilor“ din transmisiunile TV sportive a murit la 81 de ani

ro

19 Jan, 2015 17:18 827 Marime text
Tony Verna, regizorul de televiziune care a inventat „reluările instantanee" din timpul transmisiunilor sportive, în urmă cu 51 de ani, a murit ieri, la domiciliul său din Palm Desert, California, la vârsta de 81 de ani, informează Mediafax.

Potrivit lui Tracy Soiseth, fiica lui Tony Verna, regizorul suferea de leucemie acută limfoblastică, potrivit hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

Tony Verna a folosit pentru prima dată conceptul de reluare instantanee în timpul transmisiunii televizate a meciului de fotbal american dintre echipele Army Black Knights şi Navy Midshipmen, de postul TV CBS, pe 7 decembrie 1963, după ce a descoperit o metodă tehnică de a retransmite imediat conţinutul video care tocmai fusese înregistrat. Reluările au devenit rapid o obişnuinţă în timpul tuturor transmisiunilor sportive, dar, la acel moment, conceptul era atât de nou încât comentatorii sportivi au fost nevoiţi să îi avertizeze pe telespectatori că urmăresc o înregistrare şi că echipa Army Black Nights nu înscrisese din nou, relatează Mediafax.

În 1995, Tony Verna a fost răsplătit de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America, n.r.) cu premiul pentru întreaga carieră.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: boryanabooks.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii