Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inundațiile amenință și Autostrada Soarelui, pe segmentul Feteşti-Cernavodă

ro

15 May, 2014 21:22 3622 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea a avertizat, astăzi, la Guvern, că Autostrada Soarelui riscă să fie inundată zilele următoare.

Un dig de apărare riscă să cedeze sub presiunea debitului crescut al Dunării, scrie DC News. În pericol sunt şi conductele Conpet, două linii de înaltă tensiune şi calea ferată Bucureşti-Constanţa.

„Avem o situaţie extrem de serioasă, unde cer tuturor instituţiilor şi celorlalte structuri o implicare rapidă, şi anume la digul de apărare a bălţii Ialomiţa. Începând de marţi, din dig s-au surpat aproape 8 metri, au mai rămas 10 metri din dig. Dacă Dunărea va creşte - se aşteaptă o viitură puternică - şi dacă acest dig se rupe, există riscul serios să se inunde Autostrada A2, pe segmentul Feteşti-Cernavodă, conductele de transport ale societăţii Conpet, două linii de înaltă tensiune care merg la centrala nucleară Cernavodă, precum şi calea ferată Bucureşti-Constanţa", a declarat Liviu Dragnea, citat de antena3.ro.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se impune urgent prezența a 3-4 barje cu câte 1.000-1.500 de tone de piatră mare - care să fie pusă la dig - şi de planşee, pe o lungime de cel puţin 150 metri, explicând că acesta este punctul cel mai vulnerabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii