Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inundaţii. Un om a murit şi multe drumuri naționale au fost rupte de viituri

ro

03 Jun, 2016 08:56 2309 Marime text
Inundaţii au făcut ravagii într-un sfert de ţară. Un bărbat, de 49 de ani, a murit la Bacău, după ce a fost luat de ape în timp ce traversa un podeț amplasat în preajma casei sale. Potrivit primelor informaţii de la această oră, sute de case au fost inundate în judeţele vizate cu codul roşu de inundaţii, iar oamenii au fost evacuați.
 
În judeţul Bacău s-au înregistrat 144 de litri pe metrul pătrat de precipitaţii, în ultimele 24 de ore. Centrul Infotrafic informează că în județul Vrancea, circulația este întreruptă pe DN2, între localitățile Domnești-Sat și Adjud, între kilometri 224 – 227, din cauza râului Trotuș care a ieșit din matcă, inundând suprafața carosabilă. În județul Neamț, traficul rutier a fost reluat pe DN12C, în zona Bicaz-Chei, însă numai pe un fir. Se circulă alternativ, pe sensul Bicaz-Chei – Gheorgheni.
 
Totodată, hidrologii au instituit cod roșu de inundații pe râuri din județele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea, valabil până diseară. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, codul este valabil pe râuri din bazinele hidrografice R. Negru (județele Harghita și Covasna), afluenții din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (județele Suceava, Harghita și Neamț), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău) și Putna (județul Vrancea).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii