Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrunire formativă a magistraţilor pe tema protecției drepturilor omului, desfășurată la Constanța

ro

23 May, 2018 15:28 1608 Marime text
În perioada 21-22.05.2018 s-a desfăşurat la Constanţa ultima întâlnire formativă a magistraţilor din cadrul proiectului "Protecţia drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale în faza de urmărire penală", potrivit unui comunicat emis de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Organizate de Ministerul Public, reuniunile de acest fel şi-au propus informarea la zi a practicienilor despre tendinţele din jurisprudenţa europeană şi tematizarea aspectelor specifice ale muncii procurorilor şi judecătorilor.

Celelalte sesiuni s-au desfăşurat la Iaşi (12-13.03.2018), Alba-Iulia (16-17.04.2018), Cluj-Napoca (19-20.04.2018) şi Timişoara (14-15.05.2018).

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a fost reprezentat de Radu Preda, Preşedinte Executiv şi de consilierul juridic Cătălin Constantinescu.

Tema abordată de reprezentanţii IICCMER a fost "Regimul comunist şi dimensiunea lui criminală. Introducere istorică şi consecinţe legale actuale". Prezentarea a avut la bază două aspecte esenţiale:
- introducerea în regimul comunist din România şi abuzurile sale
- justiţia de tranziţie românească post-comunistă

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii