Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere cu ambasadorul Iurie Reniță Călin Popescu-Tăriceanu, îngrijorat faţă de criza politică din Republica Moldova

ro

02 Jul, 2015 16:21 1710 Marime text
Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit, astăzi, cu ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniţă, cu prilejul încheierii mandatului în România. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind relaţia bilaterală dintre România şi Republica Moldova, în ansamblu. Preşedintele Senatului României şi-a exprimat bucuria pentru rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova, şi în special pentru alegerea domnului Dorin Chirtoacă,  în funcția de primar al oraşului Chişinău.

Totodată, Călin Popescu-Tăricreanu s-a arătat îngrijorat faţă de criza politică din Republica Moldova şi a menţionat necesitatea identificării unei soluţii în spirit european. Preşedintele Senatului a subliniat, în acest context, importanţa continuării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova menţionând că o conjunctură favorabilă acestui proces o reprezintă faptul că Uniunea Europeană îşi doreşte o consolidare a graniţei de Est a Europei.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul acordat Republicii Moldova privind semnarea Acordului de Asociere al Republicii Moldova la UE, precum şi privind realizarea  interconectării reţelelor electrice şi inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni, fapt ce va permite Republicii Moldova un grad mai mare de independenţă energetică. Totodată a fost discutată problematica migraţiei forţei de muncă din rândul tinerei generaţii către ţările din Vestul Europei, fapt ce afectează atât România cât şi Republica Moldova, astfel că sunt necesare măsuri în plan intern.
La finalul întrevederii, domnul Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat aprecierea pentru modul exemplar în care ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti şi-a îndeplinit misiunea în România.

Sursa: senat.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii