Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrebare de 16 miliarde de lei pentru Guvernul Ponta

ro

20 Feb, 2015 08:58 1284 Marime text
Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, este de părere că prima întrebare la care trebuie să răspundă Guvernul Ponta este cum va face rost de bani pentru a compensa impactul de 16 miliarde de lei pe care reducerile de taxe şi impozite îl va genera în bugetul de anul viitor, scrie gandul.info.
 
În opinia sa, măsurile de reducere a fiscalităţii, cum ar fi scăderea TVA la 20%, sunt mai numeroase şi mai ”costisitoare” decât măsurile care vor genera venituri suplimentare la buget, cum ar fi lărgirea bazei de impozitare.
 
Şeful Consiliului Fiscal este de părere că textul noului Cod Fiscal va suferi modificări, comentând că probabilitatea ca acesta să fie adoptat în această formă este ”mică”. Provocat la un exerciţiu ipotetic - dacă cele 16 miliarde cât reprezintă impactul reducerilor de taxe ar fi folosite pentru majorarea salariiilor, Ionuţ Dumitru a spus că, matematic, acestea s-ar majora cu 30%, însă precizat că şi un astfel de scenariu are o şansă mică de a fi transpus în realitate.
 
Guvernul a prezentat, miercuri, noul proiect privind Codul Fiscal, cel mai important act normativ de fiscalitate din România. Printre măsurile propuse se numără reducerea TVA la 20% din 2016, respectiv 18% din 2018, eliminarea taxei pe stâlp sau reducerea accizelor pentru anumite produse.
 
Orice Guvern din lume îşi doreşte să anunţe reduceri de taxe şi impozite, însă, este important ca acestea să poată fi compensate astfel încât să nu existe dezechilibre majore în buget, este de părere Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, invitat special al ediţiei de miercuri a Gândul LIVE.
 
Sursa: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii