Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție salvatoare în zona pădurii Bididia de lângă Tulcea. Două adolescente au fost salvate în ultima clipă de pompieri (galerie foto)

ro

13 Mar, 2019 18:46 1432 Marime text
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta al Județului Tulcea au fost solicitați să intervină în această după amiază în zona pădurii Bididia Tulcea.

Potrivit ISU Delta Tulcea în jurul orei 16:35, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că 2 fete de 15 ani s-au pierdut în zona pădurii Bididia. 

„Apelul venea de la mama uneia dintre cele două fete de 15 ani. După câteva momente a venit și al doilea apel, era una dintre cele două. Nu știau unde se află” - au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea.


Imediat un echipaj de pompieri a răspuns apelului. Dispecerul a păstrat legătura telefonică, în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele. 

”Cele două au fost într-un târziu văzute, erau pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime. Cea care sunase abia se mai putea ține. Autospeciala de stingere a zburat pe drumul accidentat al carierei până în vârf. Plutonier major Arhire Iulian a coborât în rapel, cu încă o cască și un brâu, și cu ajutorul colegilor a reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua. Poziția era dificilă și nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura” - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.


Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția.

După extragerea celei de a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel. Cele două au fost preluate de o ambulanță SAJ. 

Sursa foto: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii