Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interceptări telefonice–Se pare că Prințul Paul știa demersurile făcute de grupul infracțional

ro

12 Dec, 2015 15:05 1585 Marime text
 
Conform referatului prin care procurorii DNA au cerut astăzi arestarea preventivă a Prințului Paul, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, se pare că Prințul ar fi cumpărat influența pretinsă de Remus Truică și asociații acestuia și a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului infracțional, fiind informat periodic.
 
Faptul că prințul era informat despre evoluția demersurilor reiese și dintr-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu Remus Truică în cursul anului 2007, notează agerpres.ro.
 
„Paul: Avem un apel de la omul lui Whiteheave (?), nu știu ce are de gând. Știi de ce vrea să vorbească cu noi?
Truică: Cred că, din cauză că am discutat mult cu doamna...
Paul: Da.
Truică: ...și ea a acceptat tot ce i-am spus...
Paul: A, bun!
Truică: Deci cred că vrea probabil să te informeze și să-ți arate că este foarte flexibil!
Paul: Bine. A zis că, vineri, cazul pe care îl avea, a fost amânat pentru iulie, anul viitor! Este chiar...
Truică: Avem soluții aproape pentru toate, așa că...
Paul: Bine, pentru că eu cred că este un pic depășit, cred că-și dau seama de situația adevărată!
Truică: În mod sigur!”, este conversația dintre cei doi, potrivit aceleiași surse.
 
De asemenea, într-o altă convorbire interceptată de anchetatori, Remus Truică primește de la prințesa Lia asigurări că soțul ei este „un bun coechipier”.
 
„Truică: Prințesă! Bună ziua! Ce faceți?
Lia: Foarte bine, aștept cu nerăbdare să împărtășim niște... (?) bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înștiințeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!
Truică: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!”.
 
Potrivit procurorilor, prințul Paul a acceptat promisiunile lui Truică privind demersurile pentru retrocedarea Fermei Băneasa, deoarece cunoștea influența pe care acesta o avea asupra unor funcționari publici.
 
„Fiind conștient de influența reală pe care o avea inculpatul Truică Remus asupra funcționarilor publici, direct sau prin intermediul asociaților săi, datorită poziției sale politice și potenței financiare pe care o afișa, acesta pretinzând că are relații în lumea politică la cel mai înalt nivel, respectiv în calitate de fost șef al cancelariei primului ministru cunoaște politicieni de top și funcționari publici la nivelul instituțiilor centrale, inculpatul Al României Paul a acceptat promisiunile acestuia, făcute în sensul că va interveni oriunde va fi necesar pentru soluționarea favorabilă a cererilor de retrocedare, cedând în schimb o parte considerabilă, între 50 — 80% din fiecare bun care va fi obținut”, se arată în referat.



Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii