Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire promoţia 1964 a Colegiului Mircea Ce absolvenţi de acum cinci decenii au ajuns celebri

ro

31 Aug, 2014 00:31 4285 Marime text
Promoția 1964 a Colegiului Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța împlinește 50 de ani de la absolvire. Cu ocazia acestui eveniment, absolvenții promoției vor fi din nou strigați la catalog pe data de 19 septembrie.
 
Unul dintre absolvenții promoției 1964 este chiar Gheorghe Mihăieși, fostul primar al Constanței, actual consilier PSD. Gheorghe Mihăieși a fost al doilea primar al municipiului, în România post-decembristă. După 2000, în locul său a fost numit în funcție actualul primar, Radu Mazăre.

Gheorghe Mihăieşi, actual consilier judeţean din partea PSD, a păstrat legătura cu foștii săi colegi de liceu. Acesta ne-a declarat că, în ultimii 20 de ani, în ultima zi de vineri din fiecare lună calendaristică, are loc o mică reuniune a absolvenților promoției 1964.
 
„ Suntem 14-15 colegi din Constanța, dar și colegii din țară știu de aceste întâlniri, și când ajung la Constanța se alătură și ei acestor reuniuni”, a declarat fostul primar.
 
De la data absolvirii și până în prezent, promoția 1964 a făcut o tradiție din aceste reuniuni, întâlnirile având loc la 10 sau chiar la cinci ani. Ultima astfel de reuniune a avut loc în anul 2009.
 
Promoția 1964 a Colegiului Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța presupune absolvenții din cinci clase: A, B, C, D și E. Gheorghe Mihăieși a fost coleg de clasă, dar și de bancă, cu dr. Elvira Craiu, cunoscut medic cardiolog la nivelul municipiului. De asemenea, un fost coleg, ales primar al Sectorului 3 în anul 1992, a fost Constantin Tutunaru, membru al Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat. De asemenea, Colegiul Mircea cel Bătrân a mai dat, tot în acea perioadă, nume mari în diverse domenii. Astfel, Constantin Soare și Nicoale Fișer, ambii diplomați de-a lungul vremii, au fost colegi cu Gheorghe Mihăieși. Consilierul județean PSD a mai fost coleg și cu Nicolae Naum, profesor universitar la Iași, acesta ocupând și funcțiile de rector și prorector, sau Ali Eden, profesor în cadrul Academiei de Studii Economice din București de peste 40 de ani, specializat în finanțe, audit și informatică de gestiune. Ali Eden a fost vicepreședinte al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR) pentru două mandate consecutive (2001-2011). Mirela Rasnovsky, cunoscută scriitoare în prezent, mai ales în America, este o altă absolventă a Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanța, alături de Radu Datcu, în prezent director al unei companii multinaționale din Canada.
 
Gheorgeh Mihăieși ne-a mai dezvăluit că în ultimul an de liceu, în 1964, echipa de baschet a liceului a câștigat titlul național în cadrul campionatului pe licee, competiție care a avut loc la București.
 
„La întâlniri se strigă catalogul, iar apoi povestim ce realizări mai avem. Bine, la vârsta noastră, 68 de ani, realizările sunt copii, nepoții. Am fost tovarăși vremelnici de drum, acum, ne-am trăit traiul, ne-am mâncat mălaiul”, a conchis Gheorghe Mihăieși, absolvent al promoției 1964 a Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii