Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire oficială între CJE şi Consiliul Local Municipal Constanţa

ro

16 Feb, 2015 22:52 1114 Marime text
La ședinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de vineri au fost prezenţi şi reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Constanţa, Consiliu care a fost un factor consultativ în luarea deciziei cu privire la subvenţionarea abonamentelor  RATC pentru elevi, precum declară şi preşedintele CJE Ştefanopol  Călin-Theodor: „Ni s-a solicitat opinia, noi am exprimat-o și s-a acținat în conformitate. Chiar este necesar să se mai pună problema dacă noi am jucat sau nu un rol în demersul în cauză?”.

În urma şedinţei s-a hotărât reducerea cu 50% a abonamentelor de transport în comun pentru toţi elevii din Municipiul Constanţa şi gratuitate pentru copiii orfani.Conform legii această subvenţionare se va face din finanţarea complementară.

O altă problemă referitoare la elevi, discutată în cadrul şedinţei este acordarea fondului de 1 milion de euro pentru elevi şi studenţi. În cazul elevilor din învăţământul liceal  aceste fonduri vor finanţa proiectul „Mai SMART decât telefonul”. 



Acest proiect constă în desfăşurarea concursurilor pe diverse domenii de activitate (sportiv, cultural, ştiinţific, gastronomic,tehnic), concursuri care se vor derula atât la nivel liceal, cât şi la nivel municipal, între licee. Banii alocați de Primărie se vor folosi pentru buna organizare a acestor concursuri şi cumpărarea premiilor pentru caştigători.

Consiliul Județean  al  Elevilor va prezenta public în curând, exemple de activități  la care elevii pot participa într-un număr cât mai mare, în cadrul celui mai mare și smart proiect care se va desfășura în Municipiul Constanța . În cadrul acestui proiect, urmărim să implicăm mulți elevi, dornici să își demonstreze capacitățile intelectuale și fizice, într-un mediu distractiv/ educativ/ serios/ disciplinat și modern.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii