Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire între șefii armatelor din România și SUA

ro

20 Feb, 2017 13:57 1902 Marime text


Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 19-25 februarie. 

Pe timpul vizitei, generalul Ciucă va avea o întrevedere cu generalul Joseph F. Dunford jr., preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, şi va participa la simpozionul forţelor pentru operaţii speciale organizat de Global Special Operations Forces Foundation. 

„Întrevederea cu omologul american este un prilej deosebit pentru a dezvolta parteneriatul strategic româno-american în domeniul militar, pe agenda discuţiilor figurând importanţa Mării Negre pentru securitatea europeană şi internaţională, poziţia şi rolul de contributor de securitate al României, angajamentele americane în ceea ce priveşte securitatea flancului estic al Alianţei. De asemenea, vor fi abordate subiecte referitoare la cooperarea SUA-România în teatrele de operaţii, programele româneşti de modernizare a forţelor armate şi la identificarea unor modalităţi de sprijin în acest sens”, potrivit unui comunicat  al Ministerului Apărării.


În cadrul simpozionului, şeful Statului Major General va participa la discuţiile cu privire la adaptarea forţelor speciale la noile provocări de securitate şi va susţine o prezentare intitulată „Transformarea forţelor pentru operaţii speciale – prioritate strategică a Armatei României”.


Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii