Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire importantă între ministrul Gabriel Leş, preşedintele Ligii Militarilor Profesionişti şi managerului Spitalului de Recuperare din Eforie. Se pune la punct o colaborare

ro

26 Feb, 2019 11:55 2881 Marime text
Ministrul de apărare Gabriel Leş s-a întâlnit cu caporalul Dănuţ Albu, preşedintele Ligii Militarilor Profesionişti, cât şi cu dr. Anatoli Eugen Covaleov, managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie (SCRMFB) din Eforie Nord. Au discutat despre un proiect de colaborare, care a început între LMP şi spitalul din Eforie, pentru preluarea în tratament a militarilor membrii înb liga menţionată, care necesită diverse terapii. Ministrul a arătat deschiderea unei eventuale colaborări la nivel de armată cu spitalul din Eforie, pentru a prelua militarii care au nevoie de tratament.

"Am avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu domnul dr. Anatoli Eugen Covaleov, managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie (SCRMFB) din Eforie Nord și cu domnul caporal Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști.

Am discutat în principal pe marginea unui proiect de colaborare extrem de interesant, pornit deja, într-o primă etapă, printr-un protocol încheiat între LMP și spitalul din Eforie Nord, prin care s-au creat condițiile pentru preluarea în tratament, la cerere, a militarilor membri ai Ligii care necesită terapie în domeniile de specializare ale spitalului, în principal legate de afecțiuni ale aparatului locomotor, de tip degenerativ sau posttraumatice.

Doctorul Covaleov a arătat că spitalul pe care îl conduce poate prelua, începând cu luna aprilie, un număr de până la 20 de pacienți lunar, care necesită internare, și poate onora orice solicitare care poate fi rezolvată în regim ambulatoriu. Deja 11 militari s-au adresat SCRMFB Eforie Nord și se află în diferite etape de tratament medical și de recuperare.

Având în vedere faptul că militarii români, în special veteranii teatrelor de operații, și mai ales cei răniți în misiuni, au nevoie de asemenea terapii, într-o unitate medicală de prestigiu, care poate asigura condiții terapeutice de înalt nivel, am cerut directorului SCRMFB Eforie Nord date suplimentare pentru a analiza, cu structurile de specialitate ale Ministerului Apărării Naționale, posibilitatea extinderii acestei forme de colaborare pornită de LMP la o scară mai largă, la nivelul tuturor categoriilor de personal al armatei noastre, urmând să ne revedem, într-un timp rezonabil, pentru a discuta concret pe marginea acestor aspecte.

L-am asigurat, de asemenea, pe președintele LMP, caporalul Dănuț Albu, de întreaga mea disponibilitate la dialog cu reprezentanții asociației pe care o conduce. Sunt încă multe lucruri de îmbunătățit în ceea ce privește situația soldaților și gradaților profesioniști ai Armatei României. Ne dorim o stare de lucruri normală și corectă, de aceea vor avea în mine un partener de dialog onest și pragmatic. Am invitat echipa de conducere a LMP la o discuție, în viitorul apropiat.

Voi rămâne la fel de deschis la dialog către toate structurile asociative al militarilor, rezerviștilor și veteranilor, convins fiind că numai așa vom putea găsi cele mai bune rezolvări problemelor pe care le întâmpină", a punctat Gabriel Leş.

Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii