Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire cu protagoniştii filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aromân"

ro

29 Dec, 2013 08:20 3085 Marime text
Pentru a marca finalul de an, într-o atmosferă festivă, regizorul Toma Enache şi actorul Lica Gherghilescu Tanaşoca, invită publicul constănţean la ultima proiecţie specială a filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", primul film în aromână din istorie.
Proiecţia va avea loc începând cu orele 19:00, la Teatrul Elpis, o locaţie caldă, primitoare, aproape de sufletul gazdelor: Toma Enache şi Lica Gherghilescu Tanaşoca.

Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să le pună întrebări protagoniștilor filmului: regizorul Toma Enache si actorilor Lică Gherghilescu-Tanaşoca, Nicu Baturi. Toma va mulţumi publicului constănţean foarte receptiv, Constanţa fiind pe primul loc în ţară ca şi număr de spectatori şi încasări.
La finalul filmului, gazdele vor oferi tuturor celor prezenţi şampania specială a filmului, vinuri alese şi vor împărţi cu drag autografe.
Filmul a fost premiat de curând în Italia, la Babel FILM Festival, cu premiul Maestrale UNICA, pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film. Festivalul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European.
Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” a putut fi vizionat in cinematografe de spectatorii din România, la doi ani de la începerea filmărilor, începând cu 25 octombrie 2013.
O producţie cinematografică independentă La Steaua Film Studios si distribuit de MediaPro Distribution, filmul are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.
Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.
Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin de Toma Enache
Povestea unei călătorii iniţiatice
„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul sau. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează.
“Povestea este una armânească, însă mi-am dorit să facem un film pentru publicul larg iubitor de cinema, de aceea mesajul filmului este că adevărul uneşte oameni şi destine indiferent de loc şi de timp. Cel de-al 13-lea adevăr pe care îl caută Toni Caramuşat, este un adevăr nu doar al aromânilor ci al tuturor celor ce caută, speră, iubesc!” a declarat regizorul Toma Enache
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii