Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instructor auto acuzat de trafic de influență

ro

08 Apr, 2016 19:59 1973 Marime text
 
Ca urmare a activităților de combatere a corupției desfășurate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor specializați din cadrul unităților de parchet, instanțele  de judecată din Vaslui și Dolj au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile față de doi cetățeni din cele două județe, cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență și dare de mită.
                  
Facem referire în mod concret la cauza instrumentată de ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, unde un instructor auto a primit mandat de arestare preventivă, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. În perioada 2014 – iulie 2015, instructorul auto, care este și profesor de legislație rutieră la o școală auto din Vaslui, a pretins și primit de la 8 persoane sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei, față de patru dintre acestea pretinzând că ar avea influență asupra polițiștilor examinatori, iar față de celelalte patru, asupra medicilor din comisia de examinare medicală în vederea admiterii în Structurile Ministerului Apărării Naționale. În cauză am beneficiat de sprijinul de specialitate al polițiștilor IGPR - Direcția de Operațiuni Speciale.
                  
În județul Dolj, un cetățean care a încercat să mituiască doi polițiști este cercetat, de asemenea, în stare de arest preventiv, cu mandat pe 30 de zile. Acesta a fost identificat în trafic conducând un autoturism care avea autorizația provizorie de circulație expirată și, pentru a nu-i fi întocmit dosar penal și reținut permisul de conducere, a insistat să ofere suma de 600 de lei, refuzată categoric de cei doi polițiști.
 
Activitatea lucrătorilor DGA a constat în organizarea și efectuarea acțiunilor de prindere în flagrant, percheziții și alte acte procedurale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii