Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul "Elie Wiesel" consideră că ”Marian Munteanu prezintă un motiv de îngrijorare”

ro

14 Apr, 2016 19:59 1482 Marime text
 
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel" consideră că Marian Munteanu prezintă "un motiv de îngrijorare în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic și face declarații publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realități istorice actuale".
 

"În acest sens, menționăm declarația de ieri, 13 aprilie, la un post de televiziune, prin care a deformat sensul și conținutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat că: ”Legea 217/2015 este o lege antisemită. Nu prea există antisemitism, mai degrabă xenofobie. Toți suntem filosemiți pentru că suntem creștini”. Astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decât să eludeze posibile evenimente sau stări emoționale generate de percepții socio-etnice negative sau de prejudecăți xenofobe, antisemite, rasiste", se precizează pe site-ul Institutului "Elie Wiesel".

 
Totodată, Institutul subliniază că nu comentează opțiunile pentru candidaturi la alegerile locale sau parlamentare ale partidelor politice. Amintim că Marian Munteanu a fost desemnat candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii