Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii vamali din Constanţa au confiscat mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute de peste 50.000 euro

ro

03 Mar, 2016 10:06 1602 Marime text
 
În cursul zilei de ieri inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa sud au reţinut diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, precum şi mărfuri nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 51.711 euro, ca urmare a controlului de specialitate efectuat asupra unor containere sosite din China pentru diverse societăţi  cu sediul România.
         
Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut saboţi copii, respectiv maşinuţe cu acumulator pentru copii, mărfuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale mărcilor Crocs, respectiv Range Rover,  cu  o valoare de piaţă  a bunurilor originale de aproximativ  50.600 euro, precum şi 5.000 bucăţi adaptoare plastic pentru furtun,  identificate în plus faţă de mărfurile declarate, în valoare de aproximativ  1.111 euro.
 
Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, iar în cazul mărfurilor nedeclarate, reprezentanţii autorităţii vamale au sancţionat contravenţional  societatea importatoare cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar mărfurile au fost confiscate.  



Sursa foto: curentul.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii