Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii vamali constănţeni au confiscat lămpi cu led şi jucării din plastic

ro

23 Mar, 2016 11:48 1109 Marime text
 
Ieri, inspectorii vamali constănţeni au descoperit diverse mărfuri  susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 113 770 euro, ca urmare  controlului efectuat asupra unor containere sosite  din China.
 
Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a două containere sosite din China cu mărfuri pentru două societăţi comerciale cu sediul în Galaţi, respectiv Bucureşti.
 
Inspectorii vamali au reţinut 1.400 bucăţi lămpi cu led din metal marca SUNTECH, respectiv 1590 bucăţi jucării  din plastic, mărcile THE SMURFS, HELLO KITTY, ANGRY BIRDS, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ  113 770 euro.
 
Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii