Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:56 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii vamali au descoperit articole pentru petrecere în valoare de 197216 de euro, la Constanţa

ro

26 Feb, 2016 09:41 942 Marime text
 
Ieri, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud au descoperit diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 197216 de euro, urmare a controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Inspectorii vamali au reţinut diverse articole pentru petrecere (coifuri carton, suflători, pahare carton, baloane cauciuc, şerveţele hârtie, pungi hârtie cadou, feţe masă plastic, ghirlande din hârtie), bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală a mărcilor Spiderman, Disney, Dora The Explorer, Angry Birds. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 197 216 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii