Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI din cadrul Institutului „Marius Nasta”

ro

19 Feb, 2019 16:58 1653 Marime text
Ministerul Sănătății a fost informat de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă.

”Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

Reluarea activităţii  va fi posibilă numai  după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme” - se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii