Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii DGFP Cimpoaie şi Bafan, trimişi în judecată de procurorii DNA

ro

29 Dec, 2010 18:12 1216 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Adrian Cimpoaie şi Costel Bafan, inspectori în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa - Activitatea de inspecţie fiscală - Compartimentul schimb internaţional de informaţii, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, fals intelectual şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, pe 8 decembrie 2010, inculpaţii Cimpoaie Adrian şi Bafan Costel, inspectori fiscali în cadrul DGFP Constanţa - Compartimentul schimb internaţional de informaţii, cu ocazia efectuării unui control de specialitate, au pretins de la administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa (denunţător), suma de 2.000 euro pentru a nu-i întocmi un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală ca urmare a neregulilor constatate în legătură cu efectuarea unui transport de mărfuri pe ruta Bulgaria - România, se arată înb comunicatul de presă al DNA.
„În plus, cu prilejul redactării procesului verbal de control din data de 9 decembrie, cei doi inspectori nu au consemnat în acest act de control faptul că în evidenţa contabilă a firmei denunţătorului nu era înregistrat un transport de cereale din data de 4 septembrie 2010 deşi constataseră personal acest lucru. Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestei omisiuni, Cimpoaie Adrian şi Bafan Costel i-au cerut contabilului societăţii să întocmească în fals factura aferentă acestui transport, devizul de transport, foaia de parcurs şi alte documente de evidenţă contabilă primară, pe care le-au ataşat la procesul verbal de control. În data de 9 decembrie 2010, Cimpoaie Adrian şi Bafan Costel au fost prinşi în flagrant delict imediat după ce au primit de la denunţător suma de 2.000 de euro.
La data de 10 decembrie 2010, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Cimpoaie Adrian şi Bafan Costel pe o perioadă de 29 de zile (comunicat nr. 673/VIII/3 din data de 10 decembrie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro). La data de 24 decembrie 2010, Curtea de Apel Constanţa a dispus eliberarea provizorie sub control judiciar a celor doi inculpaţi", mai aflăm din comunicat.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.
Anchetatorii mai precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii