Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectori ANAF cu legitimații noi. Ne verifică situația fiscală personală și impozitul pe venit

ro

27 Jul, 2016 03:38 8408 Marime text
 


Ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală a emis și publicat, ieri, în Monitorul oficial al României, Ordinul privind legitimațiile de verificare fiscală.
 
Astfel, pentru buna desfășurare a verificării situației fiscale personale și inspecției fiscale privind impozitul pe venit asupra tuturor persoanelor impozabile, indiferent de forma lor de organizare, pe întreg teritoriul țării, personalul cu atribuții de verificare a situației fiscale personale va utiliza legitimații și insigne.
Personalul cu atribuții de verificare fiscală cuprinde inspectorii din cadrul Direcției generale control venituri fizice încadrați în structurile cu atribuții de efectuarea verificării situației fisclae personale.
Legitimațiile de verificare fiscală atestă împuternicirea specială a titularului în fața contribuabilului, ce implică exercițiul autorității de stat, acordată pe timpul îndeplinirii atribuțiilor ce îi revin potrivit legii.
Legitimația de verificare fiscală este valabilă numai însoțită de ordinul de serviciu semnat de directorul general al Direcției Generale control venituri persoane fizice.
Legitimațiile de verificare fiscală au regim special, sunt nominale, și se distribuie de către Agenția Naționaă de Administrare Fiscală.
La data încetării activității, titularul legitimației de verificare fiscală o va depune la Direcția generală control persoane fizice, în vederea anulării și consemnării în evidența nominală.
Trebuie făcută precizarea că legitimațiile vechi sunt valabile și vor fi utilizate până la emiterea noilor legitimații de verificare fiscală dar nu mai târziu de șase luni de la intrarea în vigoare a ordinului 2.225 din data de 22 iulie 2016.
Ordinul mai sus amintit intră în vigoare în termen de 30 de zile începând de ieri când a fost publicat în Monitorul oficial. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii