Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:31 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Inspector antifraudă din Constanţa, trimis în judecată

ro

29 Sep, 2015 11:19 1218 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Dumitru Adrian Popa, inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită (patru infracțiuni) şi trafic de influență, dar și în stare de libertate, a inculpatului Florin Zarughevici, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada iulie –septembrie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit de la mai mulți oameni de afaceri suma totală de 13.000 lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora.

De asemenea, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins, prin intermediul inculpatului Zarughevici Florin, de la administratorul unei alte societăți comerciale suma de 3.000 euro. La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Suma de bani remisă inițial de omul de afaceri inculpatului Zarughevici Florin, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Popa Dumitru Adrian și condițiile de loc și timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 euro. Ulterior Zarughevici Florin şi-a oprit 2.000 euro, iar restul i-a predat inspectorului antifraudă.

La data de 03 septembrie 2015, dar şi anterior acestui moment, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru ca uzând de influenţa pe care o avea asupra funcţionarilor A.N.A.F., să îi determine să adopte o soluţie favorabilă într-un dosar privind insolvenţa unei firme administrată de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 lei pe care societatea o avea faţă de bugetul de stat.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE 1, ora 11.55

Florin Zarughevici figurează drept asociat în nu mai puţin de zece firme, toate în stare de funcţiune. Acestea sunt, în ordinea afişată pe Registrul Comerţului, consultat la data de 29 septembrie: Adef Wind Iaşi SR, Avz Proget Management SRL, Electro Eol Empire SRL, Eolica Iaşi Energy SRL, Zar Twins Energy SRL, Zar Twins Green Energy Solutions SRL, Zar Twins Green Vision SRL, Zar Twins Solar Energy SRL, Zar Twins Solar Park SRL şi Zar Twins South Renewable Energy SRL. De asemenea, numele lui Florin Zarughevici este legat şi de parcurile eoliene din Constanţa şi Tulcea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii