Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspecția judiciară verifică o sesizare a CNADNR

ro

01 Oct, 2015 18:23 1133 Marime text
 
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a înregistrat, astăzi, o sesizare a CNADNR.
 
Acesta este în legătură cu un proces cu compania de asigurări Astra și a transmis-o Inspecției judiciare, au anunțat pentru agerpres.ro oficiali ai CSM.
 
CNADNR susține, într-un comunicat de presă că în mass-media au apărut informații eronate în legătură cu faptul că firma de asigurări Astra ar putea scăpa de o parte din datorii în litigiul cu CNADNR de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin admiterea unui recurs.
 
„Potrivit noului Cod de procedură civilă, recursurile sunt verificate prealabil înainte de a fi judecate, iar admiterea în principiu nu înseamnă și automat admiterea recursului pe fond. CNADNR a sesizat CSM având în vedere anumite temeri ca procesul să nu se desfășoare în condiții de legalitate și în conformitate cu prevederile legale. Am solicitat sprijinul acestei instituții, considerând că este de datoria acestui for să reacționeze în acest caz în baza prerogativelor conferite de lege în acest sens, pentru a evita încurajarea celor responsabili de săvârșirea prejudiciului de a profita de pasivitatea instituțiilor statului care ar trebui să susțină eforturile noastre de reîntregire a bugetului de stat cu suma de circa 20 de milioane de euro”, se arată în comunicatul trimis de CNADNR.




Sursa foto: avocatura.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii