Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înşelăciuni în serie la Constanţa! Pensionarii cad victime escrocilor de ocazie şi rămân fără economii

ro

17 Jul, 2014 16:48 1111 Marime text
Doi pensionari din Constanţa au căzut, ieri, în plasa infractorilor care se erijează în oameni de bine şi îi fură sau îi determină pe vârstnici să le dea sume mari de bani, sub diverse pretexte.
 
Biroul de presă al IPJ Constanţa informează că, ieri la amiază, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 86 de ani, cu privire la faptul că două persoane necunoscute l-au determinat să le dea suma de 20.000 de lei!  Aceasta sub pretextul că l-ar ajuta să îşi recupereze 2% din banii pe care i-a plătit de-a lungul vieţii pentru asigurări sociale, atât timp cât a fost salariat. Naiv, pensionarul şi-a dat seama prea târziu că indivizii l-au păcălit. Poliţiştii fac cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.
 
Aproape în acelaşi timp, tot poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi, de data aceasta, de către o femeie, în vârstă de 83 de ani cu privire la faptul că, la domiciliul său, s-a prezentat o femeie, care, pretinzând că este angajată a unui complex comercial şi după ce i-a prezentat un ecuson pe care era scris numele complexului, pe motiv că îi prezintă o promoţie, a insistat să intre în apartament şi, profitând de neatenţia proprietarei, a sustras dintr-un portofel, care se afla pe o vitrină, suma de 700 lei. Şi în acest caz, cercetările continuă în vederea recuperării prejudiciului, identificării persoanei şi tragerii acesteia la răspundere penală.
 
Poliţiştii constănţeni recomandă ca, pentru a nu fi victime ale unor infracţiuni de înşelăciune, să nu daţi crezare acestor tipuri de abordări, să încercaţi să reţineţi semnalmentele acestora şi apelaţi 112.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii