Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Însărcinatul cu afaceri român, convocat în Ungaria după declaraţiile lui Ponta

ro

15 Sep, 2015 20:05 1431 Marime text
Ministerul ungar de Externe l-a convocat astăzi pe însărcinatul cu afaceri român pentru a oferi explicaţii după declaraţiile premierului Victor Ponta, informează MTI.
 
"Domnul Victor Ponta a făcut recent declaraţii inadecvate despre modul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor", precizează Ministerul ungar de Externe.
 
Levente Magyar, secretar de stat pentru Comerţ Exterior şi Afaceri Externe în MAE ungar, a exprimat surprinderea în legătură cu "încercările constante ale lui Ponta de a-şi salva controversata sa poziţie morală prin minciuni antiungare", subliniază diplomaţia de la Budapesta.
 
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins criticile premierului Ponta privind gestionarea de către Ungaria a crizei imigranţilor, catalogând drept "extremiste şi mincinoase" afirmaţiile şefului Guvernului român.
 
"Declaraţiile premierului Victor Ponta sunt minciuni, fiind inadecvate pentru un lider politic din secolul XXI. Premierul României a făcut declaraţii extremiste şi mincinoase, generate de criza politică din România şi de erodarea poziţiei sale de prim-ministru", a declarat şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto, punctând că aşteaptă scuze din partea Bucureştiului.
 
Premierul Victor Ponta a declarat ieri, la Târgu-Jiu, că, în prezent, capacitatea logistică a României nu permite primirea a mai mult de 1.700 de imigranţi şi că, dacă va putea, România va primi mai mulţi refugiaţi, dar nu vrea ca aceştia "să fie trataţi cu bâta, cum fac vecinii unguri".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii